Bereid je optimaal voor op jouw Giro di KiKa

Om optimaal te genieten van Giro di KiKa is een goede voorbereiding vereist. Zowel om helemaal fit aan de start te staan, maar ook om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Kinderen Kankervrij. Stel van te voren een goed trainings- en sponsorplan op, train, volg onze trainingsclinics en luister goed naar je lichaam. Hoe beter je voorbereiding, hoe meer je kan genieten.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de organisatie via info@girodikika.nl of 088-3665421.

Deelnemersbijeenkomsten

Deelnemersbijeenkomsten

In voorbereiding op Giro di KiKa 2017 organiseren wij twee deelnemersbijeenkomsten. Het is belangrijk voor deelnemers, supporters en vrijwilligers om bij beide bijeenkomsten aanwezig te zijn. In deze bijeenkomst zullen specialisten vertellen over trainen en fondsenwerving. Vrijwilligers en supporters zullen eigen workshops krijgen, waarin dieper wordt ingegaan op de taken die zij hebben.
De bijeenkomsten zullen plaatsvinden in het voorjaar van 2017.

Sportmedisch Advies

Sportmedisch Advies van SMI Leef!

Een sportmedische keuring heeft een preventief karakter en zorgt ervoor dat je veilig en verantwoord met het sporten start. Voor deelname aan Giro di KiKa is een keuring niet nodig. Echter kan het wel handig zijn om gerichter te kunnen trainen. Een sportmedisch advies (SMA) geeft antwoord op vragen over onder andere blessurepreventie, conditieniveau en je maximale hartfrequentie.

Sponsorwerving

Sponsorwerving: iedereen kan het!

Iedere deelnemer aan Giro di KiKa brengt minimaal 2.500 euro sponsorgeld mee. De strijd tegen kinderkanker is een geweldig doel dat iedereen aanspreekt. Sponsors zoeken gaat gemakkelijker dan je denkt.

Als je sponsors gaat werven is het handig om een plan te maken. Laat geen kans onbenut om te sponsorwerven. Vraag iedereen, wees creatief en organiseer een brainstorm voor originele acties. Maak een lijst van vrienden, familie, collega’s, buren en bedrijven die je om steun kunt vragen.

Download hier alle tools en downloads om jou zo snel mogelijk naar 2.500 euro te helpen!

Technische ondersteuning

Technische ondersteuning

Zowel tijdens Giro di KiKa als in de voorbereiding kun je gebruikmaken van de diensten van Rijwielpaleis Bilthoven.

Goed materiaal is cruciaal. Wil je als deelnemer goed op de fiets gezet worden? Maak dan een afspraak met onze mecanicien, Rijwielpaleis Bilthoven

Training & clinics

Training & clinics

Elke gemotiveerde renner kan meedoen aan Giro di KiKa. Als je maar traint. Wij ondersteunen je met advies, clinics, informatiebijeenkomsten en de toolkit.

Trainingsschema
Klik hier voor een voorbeeld van een trainingsschema (Let op: het schema is gebaseerd op minuten). Pas een voorbeeld-trainingsschema aan op je eigen conditie. Heb je vragen neem contact met ons op via 088-3665421 of info@girodikika.nl. Wij brengen je graag in contact met onze fietstrainer Paul van Dam.

Trainingsweekend en clinics
In het voorjaar worden fietsclinics en een trainingsweekend georganiseerd. Doelstelling hiervan is het aanleren en/of perfectioneren van de techniek die nodig is om op een goede manier in de bergen te fietsen. Het niveau van de trainingen wordt aangepast aan de groep zodat iedereen het optimale uit de clinics en het trainingsweekend kan halen. www.passion4biking.nl

Duurtraining
Ook in 2017 werkt Giro di KiKa samen met The Cycling Academy. The Cycling Academy biedt collectieve indoor duurtrainingen van drie uur voor beginnende en ervaren duursporters, waarmee zij een basisconditie kunnen opbouwen en/of duurvermogen kunnen vergroten in de wintermaanden. De ideale voorbereiding op Giro di Kika.Trainen bij de The Cycling Academy kan op 7 locaties: Amsterdam (Wattbike & USC Universum), Utrecht, Wageningen, Leiden, Valkenburg en Rotterdam. Een training bij De Cycling Academy duurt 3 uur en wordt naarmate het buitenseizoen dichterbij komt intensiever. www.thecyclingacademy.nl

Sportvoeding

Sportvoeding

Voeding speelt een grote rol in het leveren van sportieve prestaties. Omdat deelname aan Giro di KiKa veel vraagt van deelnemers is er een samenwerking gesloten met Duursport. Deze webshop is enkele jaren geleden opgezet door sporters voor sporters en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste online shop op het gebied van sportvoeding voor duursporters.

De expertise van Duursport.nl op het gebied van sportvoeding in relatie tot fietsen en specifieke productkennis vormen een ideale mix om ook jouw prestaties te optimaliseren. Wil jij een objectief en vrijblijvend advies? Stel nu je vraag via info@duursport.nl