Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht?

Mail naar info@girodikika.nl en wij helpen je graag!

Inschrijven

Is inschrijving mogelijk als mijn team nog niet compleet is?
Je kunt je inschrijven als het team nog niet compleet is. Een teamgenoot kan zich later bij jouw team aansluiten. Ook kan een team na individuele inschrijving nog aangemaakt worden. Je fietst de Giro di KiKa individueel of in een team.
Kunnen grotere teams zich inschrijven?
Een team bestaat maximaal uit 12 personen. Heb je meer dan 12 renners? Dan kun je een tweede team samenstellen; dit kan al bij 1 persoon.
Is het mogelijk om gegevens na inschrijving te wijzigen?
Je kunt je teamnaam, teamfoto, teammotivatie of de naam van een teamlid na inschrijving nog wijzigen. Je kunt inloggen op de website, klik vervolgens op ‘profiel wijzigen’ in het gebruikersmenu. Mocht je iets niet kunnen wijzigen, de kans is groot dat Team Giro di KiKa dit wel kan. Neem gerust contact op via info@girodikika.nl of 088-3665421.
Krijg ik mijn geld terug als ik onverhoopt niet mee kan doen?
Indien een deelnemer om welke reden dan ook beslist om niet meer deel te nemen aan Giro di KiKa, is teruggave van het inschrijfgeld tot een bepaalde datum (gedeeltelijk) mogelijk. Neem over eventuele teruggave van het sponsorgeld contact op met de organisatie. Lees voor alle regels het deelnemersreglement.

Sponsoring

Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van Giro di KiKa naar toe?
De opbrengst van Giro di KiKa gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij. KiKa gebruikt het geld voor wetenschappelijk onderzoek naar behandelmethoden en medicijnen voor kinderen met kanker. Dat onderzoek wordt vanaf 2015 gedaan in het nieuwe Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. Klik hier voor meer informatie over KiKa. Wil jij meer weten over wat er met het sponsorgeld van Giro di KiKa gebeurt, kijk dan hier.
Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar bij de Belastingdienst?
Een donatie aan Giro di KiKa kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Klik hier voor een speciale PDF met meer uitleg over de fiscale voordelen van donaties aan goede doelen die door de belastingdienst aangemerkt zijn als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).
Tot wanneer is het mogelijk te sponsoren?
Online sponsoring is mogelijk tot en met een maand na Giro di KiKa.
Hoe zorg ik ervoor dat mijn sponsor/bedrijf een factuur krijgt?
Als je bij je online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf Giro di KiKa sponsort dan ontvang je automatisch een factuur als PDF-bestand in de mail.
Waarom betaalt een sponsor €0,50,- transactiekosten bij een sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Doordat er nu transactiekosten worden gerekend betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring.

Voorbereidingen

Wat moet ik meenemen tijdens Giro di KiKa?
Je ontvangt tijdig een checklist met daarop alle benodigdheden. In het kamp zijn vele voorzieningen aanwezig, zoals catering, medische begeleiding, masseurs en mecaniciens.
Hoe kom ik in Italië?
Veel deelnemers komen in Italië door mee te rijden met één van de wagens van hun ploeg. Individuele deelnemers kunnen contact opnemen met de organisatie voor antwoorden op vragen met betrekking tot logistiek.
Wanneer kan ik het best beginnen met trainen?
Een goede conditie en klimcapaciteiten zijn nodig voor Giro di KiKa. Trainen is daarom van groot belang. Bij een goede basisconditie adviseren we je minstens drie maanden van tevoren te beginnen met trainen. Klik hier voor meer informatie over trainen.

Tijdens Giro di KiKa

Is de tocht volledig verzorgd?
Renners brengen de nacht door in het Giro di KiKa kamp dat dagelijks door de organisatie wordt opgebouwd. In het kamp vind je een complete keuken, sanitaire voorzieningen, informatiestand en elektrapunten. Professionele koks zorgen dagelijks voor het ontbijt en diner. De lunch kun je in de ochtend klaarmaken en meegeven aan je supportwagen.
Is het mogelijk om in een hotel te overnachten?
Het Giro di KiKa kamp is geschikt voor overnachting in tenten en campers. Wil je overnachten in luxere accommodaties zoals pensions of bungalows, gelegen in de buurt van het kamp, dan kun je dit zelf verzorgen. Breng de organisatie hier wel van op de hoogte.
Is er een dagelijkse briefing?
Elke avond na het diner worden bijzonderheden, het weer en de route van de volgende dag besproken.
Is Giro di KiKa een wedstrijd?
Nee. Giro di KiKa is een recreatieve toer- en sponsortocht. Er wordt geen klassement bijgehouden.
Kan ik onderweg mijn was doen?
Je kunt je wielerkleding tijdens de tocht wassen in de daarvoor bestemde wasplaatsen op de campings.
Wat doen teambegeleiders?
Elk team heeft begeleiders. Begeleiders zijn onmisbaar. Ze coachen en leveren onderweg praktische verzorging, zoals warme kleding bij het begin van een afdaling of sportvoeding. De begeleiders wachten het team tijdens de tocht op, bijvoorbeeld bij de verzorgingsposten en op de daarvoor aangewezen parkeerplaatsen onderweg. Daarnaast zorgen ze voor het vervoer van het materiaal tussen de campings. Ze breken de tentjes af en zetten ze op de volgende camping weer op.

De begeleiders beschikken over maximaal twee voertuigen. Eén wordt ingezet als begeleiderswagen, de ander rijdt rechtstreeks naar de volgende camping. Eén van de voertuigen mag een camper zijn.
Hoe laat begint de tocht dagelijks?
De starttijd verschilt per dag, afhankelijk van de afstand en het aantal hoogtemeters. Het merendeel van de dagen is start om 8.00 uur. Finishtijd op de volgende camping is uiterlijk 19.00 uur.
Is er sportmedische ondersteuning aanwezig?
Bij noodgevallen of advies kun je terecht bij het medische team en de fysiotherapeuten. Zij zijn aanwezig op het parcours, bij de checkpoints en in het kamp.

Voor het medische team is het belangrijk dat zij van tevoren op de hoogte zijn van wie ze voor zich hebben. Als je meegaat als deelnemer of begeleider vul je daarom de medische info lijst in en stuur je deze naar info@girodikika.nl.

Betrokken organisaties

Heeft KiKa een CBF keurmerk?
Stichting Kinderen Kankervrij heeft het CBF keurmerk. Dit keurmerk is ingesteld door het Centraal Bureau voor Fondsenwerving (CBF) en wordt na een strenge beoordeling toegekend aan fondsenwervende organisaties die zich op verantwoorde wijze bezighouden met het inzamelen van geld voor het goede doel. Stichting Kinderen Kankervrij voldoet ruimschoots aan de normen van het CBF.
Door wie wordt Giro di KiKa georganiseerd?
De organisatie is in handen van The Event Foundation. The Event Foundation schenkt de netto-opbrengst van Giro di KiKa aan Stichting Kinderen Kankervrij. Andere geslaagde fondsenwervende events van The Event Foundation zijn Giro di KiKa Nederland, KiKa Extreme , Run for KiKa, Run for KiKa Marathon, Tour for Life, Duchenne Heroes, Africa Classic en Tough 1000.
Wat is Event Foundation?
Stichting The Event Foundation is in 2006 opgericht en faciliteert fondsenwervende evenementen in opdracht van goede doelen. De daadwerkelijke organisatie besteedt The Event Foundation uit aan Emolife Event. The Event Foundation heeft een bestuur, een raad van toezicht maar geen medewerkers in dienst. Door haar charitatieve karakter schenkt The Event Foundation de opbrengsten van events en campagnes netto door aan het goede doel in een zeer transparante structuur. The Event Foundation is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer informatie vind je op www.eventfoundation.nl.

Emolife Event organiseert sinds 2006 alle door The Event Foundation gefaciliteerde fondsenwervende evenementen zoals Giro di KiKa, Giro di KiKa Nederland, KiKa Extreme, Run for KiKa, Run for KiKa Marathon, Tour for Life, Duchenne Heroes, Africa Classic en Tough 1000 . Bij Emolife Event werken super gemotiveerde en ervaren medewerkers die van elk evenement een groot succes willen maken. Meer informatie vind je op emolife.nl.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen