Veelgestelde vragen

De antwoorden op jouw vragen

Veelgestelde vragen

We hebben de meest voor de hand liggende vragen over Giro di KiKa en Stelvio di KiKa voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via info@girodikika.nl

Inschrijving

Wat is het inschrijfgeld?
Giro di KiKa:
Het inschrijfgeld voor Giro di KiKa 2024 bedraagt € 549. Wacht niet te lang, want er zijn een beperkt aantal startbewijzen.

Stelvio di KiKa:
Wil jij alleen Stelvio di KiKa fietsen? Dan betaal je € 75 inschrijfgeld.
Tot wanneer kan ik mij inschrijven?
Inschrijven kan tot en met mei 2024. Maar let op! Er zijn een beperkt aantal startbewijzen. Wij adviseren dus niet te lang te wachten met inschrijven.
Is inschrijving mogelijk als mijn team nog niet compleet is?
Je kunt je inschrijven als het team nog niet compleet is. Een teamgenoot kan zich later bij jouw team aansluiten. Ook kan een team na individuele inschrijving nog aangemaakt worden. Je fietst Giro di KiKa of Stelvio di KiKa individueel of in een team.
Is het mogelijk om gegevens na inschrijving te wijzigen?
Het is mogelijk om na inschrijving jouw profielfoto, motivatie, naam of teamnaam te wijzigen. Je kunt inloggen op de website, ga naar jouw persoonlijke sponsorpagina en klik vervolgens op ‘bewerk pagina’.

Kom je er niet uit? Neem gerust contact op via info@girodikika.nl of 088-3665421.
Krijg ik mijn geld terug als ik onverhoopt niet mee kan doen?
Indien een deelnemer om welke reden dan ook beslist om niet meer deel te nemen aan Giro di KiKa of Stelvio di KiKa, is teruggave van het inschrijfgeld tot een bepaalde datum (gedeeltelijk) mogelijk. Neem over eventuele teruggave van het sponsorgeld contact op met de organisatie. Lees voor alle regels omtrent annuleren het deelnemersreglement.
Ik heb een ticket voor iemand anders gekocht. Hoe wijs ik deze toe?
Log in op www.girodikika.nl, klik rechtsboven op je naam en ga naar het dashboard. Bij 'persoonlijk' kan je jouw persoonlijke gegevens aanpassen en andere tickets toewijzen aan teamgenoten.

Hele Giro di KiKa

Wanneer is Giro di KiKa?
Giro di KiKa 2024 wordt georganiseerd van 16 t/m 21 juni 2024. Vrijdag 21 juni 2024 wordt de Stelvio di KiKa gereden.
Wat is er bij de prijs inbegrepen?
Bij het inschrijfgeld van Giro di KiKa is inbegrepen:
 • Het officiële Giro di KiKa-wielershirt
 • 7 overnachtingen o.b.v. kampeerplaatsen (excl. tent)
 • Elke dag ontbijt, 2 verzorgingsposten en diner
 • Ondersteuning van o.a. mecaniciens en masseurs
 • Ambulance, signaalgevers, motorbegeleiding
 • Begeleiding bij training en sponsorwerving
 • Een ervaring voor het leven!
Wat bedraagt het minimale sponsorbedrag?
Als deelnemer van de hele Giro di KiKa zamel je minimaal € 2.500 sponsorgeld in voor de strijd tegen kinderkanker.
Hoe ziet de route eruit?
De route van Giro di KiKa 2024 vind je hier.

Stelvio di KiKa

Wanneer is Stelvio di KiKa?
Stelvio di KiKa is de afsluitende etappe van Giro di KiKa. De Stelvio wordt gereden op vrijdag 21 juni 2024.
Wat is er bij de prijs inbegrepen?
Bij het inschrijfgeld van Stelvio di KiKa is inbegrepen:
 • Het officiële Stelvio di KiKa-wielershirt
 • 2 verzorgingsposten
 • Pastaparty na afloop
 • Ondersteuning van o.a. mecaniciens en masseurs
 • Ambulance, signaalgevers, motorbegeleiding
 • Begeleiding bij training en sponsorwerving
 • Een ervaring voor het leven!

Wat bedraagt het minimale sponsorbedrag?
Stelvio di KiKa-deelnemers hebben een sponsortarget van minimaal € 500 per deelnemer.
Hoe regel ik mijn verblijf tijdens de Stelvio di KiKa?
Alle Stelvio di KiKa-deelnemers regelen zelf hun verblijf in de buurt van de start- en finishplaats. Er zijn een hoop gezellige chalets en hotels te boeken in de omgeving van de start- en finishlocatie in Bormio.
Kan ik op het terrein overnachten waar ook de weekdeelnemers verblijven?
Nee, dit veld is uitsluitend gereserveerd voor deelnemers die de hele Giro di KiKa fietsen.

Voorbereiding

Wat moet ik meenemen tijdens Giro di KiKa of Stelvio di KiKa?
Je ontvangt tijdig een paklijst met daarop alle benodigdheden. In het kamp zijn vele voorzieningen aanwezig, zoals catering, medische begeleiding, masseurs en mecaniciens.
Hoe kom ik in Italië?
Het reizen naar Italië en terug naar Nederland doe je op eigen gelegenheid. Kan je geen vervoer regelen of heb je juist plek over in de auto? Plaats een oproep in de speciale Carpoolgroep op Facebook.
Wanneer kan ik het best beginnen met trainen?
Een goede conditie en klimcapaciteiten zijn nodig voor Giro di KiKa en Stelvio di KiKa. Trainen is daarom van groot belang. Bij een goede basisconditie adviseren we je minstens drie maanden van tevoren te beginnen met trainen. Klik hier voor meer informatie over trainen.
Organiseren jullie trainingsclinics?
In de voorbereiding werken wij intensief samen met Passion4Biking. Zij bieden speciaal voor deelnemers handige trainingen aan. Daarnaast krijg jij als Giro di KiKa deelnemer een extra scherpe aanbieding van online trainingsapp Join.cc
Wanneer zijn de deelnemersbijeenkomsten?
In de voorbereiding op Giro di KiKa en Stelvio di KiKa worden twee (online) deelnemersbijeenkomsten georganiseerd. Je ontvangt tijdig een uitnodiging voor deze bijeenkomsten. Het is belangrijk dat minstens één teamlid hierbij aanwezig is. De eerste bijeenkomst is ongeveer 4 maanden voor het evenement, de tweede 1 maand voor het evenement.

Sponsoring

Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van Giro di KiKa naar toe?
De opbrengst van Giro di KiKa en Stelvio di KiKa gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij. KiKa gebruikt het geld voor wetenschappelijk onderzoek naar behandelmethoden en medicijnen voor kinderen met kanker. Dat onderzoek wordt vanaf 2017 gedaan in het nieuwe Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. Het doel van KiKa: de genezing verhogen van 81% naar 100%, zodat alle kinderen met kanker genezen.

 • Bekijk hier het belangrijke werk van KiKa.
 • Klik hier voor meer informatie over KiKa.
 • Wil jij meer weten over wat er met he sponsorgeld van Giro di KiKa gebeurt? Kijk dan hier.
Wat bedraagt het minimale sponsorbedrag?
Giro di KiKa:
Als deelnemer van de hele Giro di KiKa zamel je minimaal € 2.500 sponsorgeld in voor de strijd tegen kinderkanker.

Stelvio di KiKa:
Stelvio-deelnemers hebben een sponsortarget van minimaal € 500 per deelnemer.

Je staat hier niet alleen voor, wij helpen je met handige tips & tricks. Check hier alvast wat sponsortips en haal straks in no-time je minimale sponsorbedrag op!
Tot wanneer is het mogelijk te sponsoren?
Online sponsoring is mogelijk tot en met een maand na Giro di KiKa. Alleen de donaties tot de laatste etappe van Giro di KiKa worden meegenomen in de bekendmaking van de opbrengst.
Wat als ik het minimum sponsorbedrag niet haal?
Onze ervaring leert dat vrijwel iedereen dit sponsorbedrag bij elkaar krijgt. Je moet je natuurlijk wel actief inzetten en er tijd voor vrij maken! Maak gebruik van het promotiemateriaal en onze tips op de website.

Mocht je ondanks al je inspanningen het gewenste bedrag niet bijeen krijgen, neem dan zo snel mogelijk contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken. We hebben in zo’n geval altijd het recht om je reis te annuleren. Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor de kosten die op dat moment al gemaakt zijn (zie annuleringsvoorwaarden).
Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar bij de Belastingdienst?
Een donatie aan Giro di KiKa kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Klik hier voor meer uitleg over de fiscale voordelen van donaties aan goede doelen die door de belastingdienst aangemerkt zijn als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).
Hoe zorg ik ervoor dat mijn sponsor/bedrijf een factuur krijgt?
Als je bij je online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf Giro di KiKa sponsort ontvang je automatisch een factuur als PDF-bestand in de bevestigingsmail.
Waarom betaalt een sponsor € 0,35 of € 0,50 transactiekosten bij een sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Doordat er nu transactiekosten worden gerekend betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring.

De kosten bij een IDEAL-betaling zijn € 0,35. De kosten bij een automatische incasso of creditcard-betaling zijn € 0,50.
Wanneer ontvang ik mijn loten voor de KiKa Loterij?
Begin december ontvang jij jouw unieke lot voor de decembertrekking van de KiKa Loterij.
Tot wanneer kan ik een lot voor de KiKa Loterij kopen?
Loten kunnen tot en met vrijdag 8 december 12.00 uur gekocht worden. Daarna worden de loten verstuurd.

Betrokken organisaties

Heeft KiKa een CBF keurmerk?
Stichting Kinderen Kankervrij heeft het CBF keurmerk. Dit keurmerk is ingesteld door het Centraal Bureau voor Fondsenwerving (CBF) en wordt na een strenge beoordeling toegekend aan fondsenwervende organisaties die zich op verantwoorde wijze bezighouden met het inzamelen van geld voor het goede doel. Stichting Kinderen Kankervrij voldoet ruimschoots aan de normen van het CBF.
Door wie wordt Giro di KiKa en Stelvio di KiKa georganiseerd?
De organisatie is in handen van The Event Foundation. The Event Foundation schenkt de netto-opbrengst van Giro di KiKa en Stelvio di KiKa aan Stichting Kinderen Kankervrij. Andere geslaagde fondsenwervende events van The Event Foundation zijn KiKa ExtremeRun for KiKaRun for KiKa MarathonTour for LifeDuchenne HeroesAfrica Classic en Africa Hike.
Wat is The Event Foundation?
Stichting The Event Foundation is in 2006 opgericht en faciliteert fondsenwervende evenementen in opdracht van goede doelen. De daadwerkelijke organisatie besteedt The Event Foundation uit aan Moev. The Event Foundation heeft een bestuur, een raad van toezicht maar geen medewerkers in dienst. Door haar charitatieve karakter schenkt The Event Foundation de opbrengsten van events en campagnes netto door aan het goede doel in een zeer transparante structuur. The Event Foundation is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer informatie vind je op www.eventfoundation.nl.

Moev organiseert sinds 2006 alle door The Event Foundation gefaciliteerde fondsenwervende evenementen zoals KiKa Extreme, Run for KiKa, Run for KiKa Marathon, Tour for Life, Duchenne Heroes, Africa Classic en Africa Hike. Bij Moev werken super gemotiveerde en ervaren medewerkers die van elk evenement een groot succes willen maken. Meer informatie vind je op www.moev.events.