Gratis infopakket?

Nu aanvragen

Gratis infopakket?

Nu aanvragen

Gratis infopakket?

Nu aanvragen

Gratis infopakket?

Nu aanvragen

Gratis infopakket?

Nu aanvragen

Dag 1: Il Classico! - Bergetappe

Bolzano - Bormio / 153 km - 3.000 hm
De Stelvio is legendarisch. Weet je nog, de beklimming van de besneeuwde Stelvio tijdens de koninginnenrit van de Giro d’Italia 2012? Daar waar Thomas de Gendt beslag legde op de eerste plaats. Deze legendarische pas (2.758m) is op dag 1 het hoogtepunt. Met 48 haarspeldbochten is het één van de mooiste beklimmingen die de wielersport kent.

Dag 2: Koninginnenrit - Bergetappe

Bormio - Riva del Garda / 167 km - 3.300 hm
Tijdens de Koninginnenrit denken we aan de Giro d’Italia van 1988 waar Erik Breukink door sneeuw over de onverharde Gavia ploeterde en won. De beroemde pas (met 1.363 hoogtemeter) vormt de eerste beklimming van de dag 2. Na de kroonjuweel van de koninginnenrit volgen nog Passo del Tonale, Passo di Campo Carlo Magno en Passo del Ballino.

Dag 3: Groene Aarde Etappe - Middengebergte etappe

Riva del Garda - Arsie / 147 km - 2.160 hm
Terre Verte (groene aarde) is het steensoort uit de omgeving van Verona waar de prachtige fresco’s mee vervaardigd worden. En groene aarde is wat het decor vormt van dag drie! Na twee bergetappes is dag drie relatief eenvoudig. Maar aan hoogtemeters geen gebrek, want uiteraard hebben we ook hier een mooie pas weten te vinden: Passo di Vezzena.

Dag 4: Bella Vista - Overgangsetappe

Arsie - Tolmezzo / 174 km - 1.620 hm
Met 1.620 hoogtemeters is de vierde etappe een relatief vlakke. Tijd om de benen helemaal stil te houden is er natuurlijk niet bij. De vierde etappe is een mooie overgangsetappe waarbij je kunt genieten van de uitzichten, de afgelopen drie dagen kunt verwerken en je je natuurlijk kunt opladen voor de laatste twee zware dagen van Giro di KiKa.

Dag 5: De Bleke Bergen - Bergetappe

Tolmezzo - San Cassiano / 145 km - 3.300 hm
De Bleke bergen vormen het spectaculaire decor van de laatste twee dagen van Giro di KiKa. Het spektakel zit ‘m in het staartje, in de laatste 40 kilometer staan er nog 3 beklimmingen op het programma. Waar zij inboeten aan naamsbekendheid maken zij dit ruimschoots goed met pure schoonheid.

Dag 6: Il Gran Finale - Dolomiti Maratoni - Bergetappe

San Cassiano - Bolzano / 118 km - 1.800 hm
De Oostelijke Dolomieten vormen het prachtige decor voor de grote finale van Giro di KiKa. De bekende Dolomiti Maratoni ligt aan de basis van deze laatste etappe. Een deel van de beroemde Sella Ronda met de Pordoi pas hebben we opgenomen in het parcours en na de Passo di Costalunga zit de Giro di KiKa er alweer op.