Ontdek de
route

1 of 5 etappes  Dolomieten  Stelvio 600 km 16.000 hm


ONTDEK DE

ROUTE 


1 of 5 etappes  Dolomieten Stelvio 600 km 16.000 hm

Routeoverzicht

Als jij kiest voor Giro di KiKa, dan fiets je in 2023 over de vernieuwde routes van dit Italiaanse wieleravontuur voor KiKa. 

Je fietst 5 etappes door de adembenemend mooie Dolomieten en je sluit af met Giro di KiKa Classico, de uitdaging rondom de mythische Stelvio. De eerste 4 etappes van Giro di KiKa zijn totaal vernieuwd, met nieuwe parels van beklimmingen. 

Gratis informatiepakket

Tappa 1

  Passo di Valles, Forcella Aurine, Passo di Cereda en Passo Rolle

Welkom in de prachtige Dolomieten! Je start jouw Giro di KiKa met een etappe van 110 kilometer, 4 cols en 3.300 hoogtemeters. Je start met de Passo di Valles en duikt vervolgens met een lange afdaling de Dolomieten in voor de Forcella Aurine en Passo di Cereda. Na en prachtige afdaling komt het klapstuk van tappa 1: de Passo Rolle. Je klimt 22 kilometer in 20 haarspeldbochten richting de Italiaanse hemel!

Bekijk op Komoot

Tappa 2

  Passo Fedaia, (optie) Passo Giau en Passo di Valles

De Passo Fedaia is een regelrechte Dolomieten-klassieker. Het goede nieuws: jij gaat hem vandaag van je bucketlist strepen! De etappe telt 109 kilometers en 2.600 hoogtemeters. Je fietst 30 kilometer door de vallei waarna het klimfeest begint, de Passo Fedaia, een klim van 13 kilometer. Na de afdaling heb je de keuze: beklim de pittige maar bloedmooie Passo di Giao of fiets langs het meeer van Alleghe naar de laatste klim van de dag, de Passo di Valles. 

Bekijk op Komoot optie 1
Bekijk op Komoot optie 2

Tappa 3

  Passo di Sella, Passo Gardena, Passo Campolongo en Passo Pordoi

De Sella Ronda is een Giro di KiKa-klassieker. Dit jaar doen we het alleen even anders: je fietst 'm andersom. In 131 kilometer overbrug je bijna 3.250 hoogtemeters door een aards paradijs. Vanuit Canazein begin je aan de Passo di Sella, gevolgd door de Passo Gardena, Passo Campolongo en als toetje de Passo Pordoi. Een échte wauw-dag!

Bekijk op Komoot

Tappa 4

  Passo Pampeago (Reiterjoch) en Passo Lavazè

Met Tappa 4 nemen we afscheid in stijl. Op de Passo Pampeago (Reiterjoch) beleefde Marco Pantani successen in de Giro d'Italia. In deze relatief korte etappe van 92 kilometer overbrug je nog altijd 3.000 hoogtemeters. De Passo Pampeago haalt over 11 kilometer een maximaal percentage van 16 procent, een echte Dolomieten-monster. Passo Lavazè is een mooie afsluiter van vandaag, en dat is mooi omdat na vandaag de rust- en reisdag de Stelvio wacht.

Bekijk op Komoot

Routes Giro di KiKa Classico

Tappa 5, optie 1: Stelvio

  Passo dello Stelvio

Stelvio: 44 kilometer, 1.560 hoogtemeters
Passo dello Stelvio is de berg der bergen in Italië. Een mythische col, bekend van de Giro d’Italia en de vele haarspeldbochten. Je klimt ruim 21 kilometer naar de top en daalt vervolgens weer af naar Bormio. Stel nu jouw doel en streep de Stelvio van jouw bucketlist. De perfecte uitdaging voor minder ervaren fietsers!

Bekijk op Komoot

Tappa 5, optie 2: Extrema

  Passo dello Stelvio (zuid), Passo dello Stelvio (oost)

Extrema: 106 kilometer, 3.470 hoogtemeters
Je beklimt de mythische Stelvio twee keer op één dag. Een prestatie van formaat. De Umbrail-kant van de Stelvio - vanuit Zwitserland - herken je gelijk als je er bent: onderaan de klim kreeg Tom Dumoulin hoge nood. Word ook een legende en fiets Giro di KiKa Classico: Extrema.

Bekijk op Komoot

Tappa 5, optie 3: Epico

  Passo del Mortirolo, Passo di Gavia, Passo dello Stelvio

Epico: 150 kilometer, 4.490 hoogtemeters
Epico, oftewel een echte epische etappe! Wanneer jij deze fietst, beklim je achtereenvolgens de Mortirolo, Gavia en Stelvio. Met deze route meet jij je voor een dag met de echte profs. Vlakke kilometers zijn er amper, je bent vooral bezig met klimmen en dalen. Episch, epic, epico: jij bent het!

Bekijk op Komoot

Alles lezen over Giro di KiKa?

Vraag de gratis informatiebrochure aan!


Wil je op de hoogte blijven?

Wij respecteren jouw privacy. Lees hier hoe we met jouw persoonsgegevens omgaan.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen