Ontdek de
route

1 of 5 etappes  Dolomieten  Stelvio 600 km 16.000 hm


ONTDEK DE

ROUTE 


1 of 5 etappes  Dolomieten Stelvio 600 km 16.000 hm

Routeoverzicht

Giro di KiKa brengt je naar de mooiste cols: Passo Pordoi, Passo di Sella, Passo di Costalunga en nog meer bucketlist-bergen.

Je fietst 5 etappes door de adembenemend mooie Dolomieten en je sluit af met Giro di KiKa Classico, de uitdaging rondom de mythische Stelvio. 

Voor de editie van 2023 frissen we de routes op. We starten vanaf dezelfde camping in Predazzo, maar kiezen voor andere combinaties van bergen of bedwingen cols vanaf een andere kant. Op deze manier maken we jouw beleving nóg mooier! Ook als je al eens meedeed! 

Gratis informatiepakket

Tappa 1

  Passo di Lavazé, Passo di Costalunga, Passo San Pelegrino, Passo di Valles

Met 107 kilometer, 4 cols en ruim 3.200 hoogtemeters is Tappa 1 met recht de koninginnenrit. Je start met echte Dolomietencols: ze lopen in de regel lekker, het asfalt is goed en de beloning is ultiem: de uitzichten zijn adembenemend mooi. Passo di Costalunga is een Giro di KiKa-klassieker, hij zat al 4 keer eerder in de route. Wat een heerlijke openingsrit! Je krijgt toch spontaan zin om te fietsen?

Bekijk op Komoot

Tappa 2

  Passo di Valles, Passo di Fedaia

Het blijft genieten in de Dolomieten. Tappa 2 is zwaar maar mooi. In 109 kilometer beklim je eerst Passo di Valles, de klim begint geleidelijk maar eindigt verraderlijk. De tweede en laatste col is Passo di Fedaia. Een klim met soms pittige percentages, maar de beloning op de top is ultiem: een heerlijke espresso aan het stuwmeer. Deze rit heeft 2.500 hoogtemeters. Lekker!

Bekijk op Komoot

Tappa 3

  Passo Pordoi, Passo Campolongo, Passo Gardena, Passo di Sella

Tijdens Tappa 3 zie je de Dolomieten zoals ze zijn. Prachtige vergezichten, rotsachtige toppen en natuurlijk veel groen. In ongeveer 130 kilometer overbrug je bijna 3.000 hoogtemeters door de Passo Pordoi, Passo di Campolongo, Passo di Gardena en Passo di Sella te bedwingen. Dit is echt genieten!

Bekijk op Komoot

Tappa 4

  Passo di Pramadiccio, Passo Manghen

Met Tappa 4 nemen we afscheid in stijl. De laatste dag in de Dolomieten, voor twee cols op een dag draai jij je hand niet meer om. In deze relatief korte etappe van 91 km overbrug je nog altijd ruim 2.400 hoogtemeters. Passo Manghen is lang en het venijn zit in de staart. Nog even zwoegen dus. Passo di Pramadiccio is een mooie afsluiter, kort en geleidelijk: en dat is mooi omdat na vandaag de rust- en reisdag de Stelvio wacht.

Bekijk op Komoot

Routes Giro di KiKa Classico

Tappa 5, optie 1: Stelvio

  Passo dello Stelvio

Stelvio: 44 kilometer, 1.560 hoogtemeters
Passo dello Stelvio is de berg der bergen in Italië. Een mythische col, bekend van de Giro d’Italia en de vele haarspeldbochten. Je klimt ruim 21 kilometer naar de top en daalt vervolgens weer af naar Bormio. Stel nu jouw doel en streep de Stelvio van jouw bucketlist. De perfecte uitdaging voor minder ervaren fietsers!

Bekijk op Komoot

Tappa 5, optie 2: Extrema

  Passo dello Stelvio (zuid), Passo dello Stelvio (oost)

Extrema: 106 kilometer, 3.470 hoogtemeters
Je beklimt de mythische Stelvio twee keer op één dag. Een prestatie van formaat. De Umbrail-kant van de Stelvio - vanuit Zwitserland - herken je gelijk als je er bent: onderaan de klim kreeg Tom Dumoulin hoge nood. Word ook een legende en fiets Giro di KiKa Classico: Extrema.

Bekijk op Komoot

Tappa 5, optie 3: Epico

  Passo del Mortirolo, Passo di Gavia, Passo dello Stelvio

Epico: 150 kilometer, 4.490 hoogtemeters
Epico, oftewel een echte epische etappe! Fiets jij Giro di KiKa Epico dan bedwing je achtereenvolgens de Mortirolo, Gavia en de Stelvio. Fiets jij Giro di KiKa Classico: Epico, dan meet je je voor een dag met de profs. Vlakke kilometers zijn er amper, je bent vooral bezig met klimmen en dalen. Episch, epic, epico: jij bent het!

Bekijk op Komoot

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen