Michel Nas

Vrijwilliger

Kinderen hebben de toekomst, maar dan moeten ze wel gezond zijn. Kinderkanker is een vreselijke rotziekte die we steeds beter onder controle krijgen, maar daarvoor is veel onderzoek voor nodig. Voor deze onderzoeken is veel geld nodig. De renners brengen veel geld in, maar zij kunnen deze tocht alleen maar realiseren als er vrijwilligers zijn die zich inzetten voor deze prestatie. Ook dit jaar, voor de 4e keer inmiddels, stel ik een aantal van mijn vrije dagen beschikbaar om als coördinator van verzorgingspost 2, aan deze onvergetelijke week mee te doen.
Jij kunt ook je steentje bijdrage, door mij te steunen door een klein bedrag over te maken aan Kika. Stichting Kika heeft het doel om van 75% naar 95% genezing te realiseren. En hoe meer je sponsort, hoe sneller we die 95% gaan bereiken. Stel je voor dat het jouw kind of kleinkind overkomt, deze vreselijke ziekte wens je niemand toe.

Nog 15 dagen en dan is het vertrek naar Italie

De voorbereidingen voor de Giro di Kika zijn in volle gang. De boekjes met de locaties van de verzorgingsposten zijn gereed en verzonden naar de medewerkers van de verzorgingsposten. Zij kunnen zich dan voorbereiden en de locaties vast aangeven in TomTom, kaart of andere routeplanners.
Nog 15 dagen en dan vertrekken we naar Bolzano in Noord-Italie waar alle vrijwilligers, renners en organisatie zich verzamelt. De dag ervoor, vertrek ik in de namiddag eerst nog naar Zaandam om daar de transportbus met ons materiaal voor de verzorgingspost op te halen.
In de bus zitten watertonnen (4x 60 liter en 2x 100 liter), banken en tafels, 2 grote tenten en kisten met klein materieel. Vervolgens zal in Italie iedere ochtend, voor vertrek van de etappe, vers fruit, koeken, sportdrank etc. worden ingeladen voor de verzorging onderweg. Daarnaast krijgen we 100 liter bouillion mee, wat de renners extra zout geeft.
De eerste etappe is de lastigste wat betreft het verzorgingspunt. We staan bovenop de Stelvio, zo'n 2800 m hoogte. De weersomstandigheden zijn onvoorspelbaar en dus is het lastig om de post op te bouwen. Dus tot het laatste moment gaan we dit jaar wachten, de voorgaande jaren sloeg het weer om, werden we bijna weggeblazen en was het soms enorm koud. Dus afwachten tot de eerste renners bijna boven zijn. We gaan hopen op goede weersomstandigheden.

07-06-2017

€ 369,00 / 500,00

Sponsor