Dirk Metselaar

Deelnemer

Friends4Kika

Iedereen weet dat kanker een onbarmhartige ziekte is en bijna iedereen heeft wel iemand in zijn directe omgeving die lijdt of heeft geleden aan kanker. Bij volwassenen is het al verschrikkelijk, maar zeker nog meer wanneer je als kind wordt getroffen door deze genadeloze ziekte, het is dan des te aangrijpender. Wanneer je deze kinderen ziet met slangetjes in hun kleine lijfjes, hun kale koppies en uitgemergelde lichaampjes, dan krimp je hart ineen.

Het lijkt me zo frustrerend, zeker ook voor een ouder van een kankerpatiëntje, om te zien hoe het lijden en de aftakeling begint na de diagnose kanker. Niet alleen door de ziekte zelf maar ook door de behandelingen, want ook de chemo, de bestralingen en de operaties zijn een aanslag op het lichaam en geest die zijn weerga niet ken.

En dan denk je dit moet toch anders kunnen, efficiënter, humaner en doeltreffender maar ja schijnbaar kan dit nog niet. En zolang de beste hulp, de beste medicijnen, de beste artsen en de beste behandelingen er nog niet zijn is er geld nodig. Heel veel geld voor onderzoek en ontwikkeling van behandelmethoden en goede medicijnen en daarom doe ik mee aan Giro di Kika 2018.

Maar ook doe ik aan Giro di Kika mee om iedereen die aan deze verschrikkelijke ziekte lijdt te laten weten dat ze niet alleen staan in deze keiharde strijd.

“Een nederlaag is vaak een tijdelijke toestand. Pas door op te geven wordt hij permanent”

de Start

Houd uw hoofd koel…maar uw hart warm.

Sinds de start van onze sponsorcampagne eind augustus zijn we goed uit de startblokken gegaan we zijn al op 40% van het minimale sponsorgeld. Bijna net zo snel als Max Verstappen in zijn bolide, de Jumbocar dan…. Maar jullie steun voelt weer net zo goed als twee jaar geleden. Bezig zijn met deze actie geeft weer zo’n enorme kick en ik put er een ongekende hoeveelheid positieve energie uit. Je kan met recht zeggen, een goed begin is het halve werk.

We gingen dan ook met een goed gevoel op vakantie naar het zonnige Spanje. Bepakt met onze rugzakken hebben we in de één van de mooiste en ruigste natuurgebieden van Spanje, van dorpje naar dorpje gewandeld. Het Park Somiedo dat ligt ten zuidwesten van Oviedo, en maakt deel uit van het Cantabrisch Gebergte. Het is één van Spanjes mooiste natuurgebieden waar wij ooit hebben gewandeld. Het gebied heeft droomlandschappen met overal prachtige vergezichten en is rijk aan gletsjermeren en ongerepte riviervalleien. De meren van Saliencia zijn bijzonder mooi; het Lago del Valle is het grootste meer van Asturië en ligt 1550m boven zeespiegel. Veel van het gebied is bedekt met bergweides, beuken- en eikenbossen en daartussen verstopte pittoreske dorpjes. In het park groeien diverse soorten wilde bloemen. De ruige toppen gaan tot bijna 2200 m hoog (zijn we naar boven geklauterd) en zijn tot in het late voorjaar deels nog bedekt met sneeuw. Ook de wilde beesten zoals de bruine beer leven in dit gebied maar ook wolven, auerhoenderen en vele andere wilde beesten. De dorpjes waren soms zo klein dat wij een bezienswaardigheid waren. Soms waande we ons echt in de middeleeuwen met piepkleine straatjes en steegjes, echt alles leek van 200 jaar geleden, als of de tijd heeft stil gestaan.

Maar goed, dat was 14 dagen geleden, inmiddels hebben wij weer verhalen en filmpjes zitten kijken van kinderen met kanker en ik moet zeggen het blijft confronterend. Zeker wanneer je die kale koppies en hoopvolle gezichtjes ziet, pas dan dringt het goed door waar die kinderen en hun ouders doorheen moeten en dan weet je ook meteen dat het belangrijk is om iets voor een organisatie als KiKa te doen. Het fietsen nu en de rit straks is relativerend voor mij en ik voel me bevoorrecht dat ik gezond bent en dat ik zoiets voor een ander kan en mag doen. Het zet alles weer even in een ander perspectief. Na het zien van een z’n filmpje is 5 graden, een beetje regen en wind tegen helemaal niet zo erg meer.

Een sprekend filmpje om de sfeer en het doel van Giro di Kika te proeven is te vinden op bijgaande link: https://player.vimeo.com/video/132135709?portrait=0&color=0060a8

Natuurlijk is het trainen direct na onze vakantie begonnen, een beetje rustig aan (nu nog) en natuurlijk alleen maar vlak, de enige heuvel in de buurt is de Brienenoordbrug, maar die slaan we nog maar even over. Maar de komende maanden wordt het weer fietsen, fietsen en nog eens fietsen !!

Tenslotte mocht u ons willen steunen en u heeft dit nog niet gedaan, we kunnen altijd nog wat doping gebruiken: https://www.girodikika.nl/dirk-metselaar

Daarboven tussen al die mooie sterren, is er iemand die ik nooit zal vergeten
Groetjes,
Susan en Dirk

19-10-2017

€ 1.817,00 / 2.500,00

Sponsor