Dirk Metselaar

Deelnemer

Friends4Kika

Iedereen weet dat kanker een onbarmhartige ziekte is en bijna iedereen heeft wel iemand in zijn directe omgeving die lijdt of heeft geleden aan kanker. Bij volwassenen is het al verschrikkelijk, maar zeker nog meer wanneer je als kind wordt getroffen door deze genadeloze ziekte, het is dan des te aangrijpender. Wanneer je deze kinderen ziet met slangetjes in hun kleine lijfjes, hun kale koppies en uitgemergelde lichaampjes, dan krimp je hart ineen.

Het lijkt me zo frustrerend, zeker ook voor een ouder van een kankerpatiëntje, om te zien hoe het lijden en de aftakeling begint na de diagnose kanker. Niet alleen door de ziekte zelf maar ook door de behandelingen, want ook de chemo, de bestralingen en de operaties zijn een aanslag op het lichaam en geest die zijn weerga niet ken.

En dan denk je dit moet toch anders kunnen, efficiënter, humaner en doeltreffender maar ja schijnbaar kan dit nog niet. En zolang de beste hulp, de beste medicijnen, de beste artsen en de beste behandelingen er nog niet zijn is er geld nodig. Heel veel geld voor onderzoek en ontwikkeling van behandelmethoden en goede medicijnen en daarom doe ik mee aan Giro di Kika 2018.

Maar ook doe ik aan Giro di Kika mee om iedereen die aan deze verschrikkelijke ziekte lijdt te laten weten dat ze niet alleen staan in deze keiharde strijd.

“Een nederlaag is vaak een tijdelijke toestand. Pas door op te geven wordt hij permanent”

voor de start

Buongiorno compagni d'armi,

Het leuke trainen is nu eindelijk begonnen…..we liggen nu bij het zwembad en kijken uit over het prachtige Toscaanse landschap heerlijk in het zonnetje en een prima temperatuurtje. Heerlijk eten en de ijsjes smaken super!!!! Met andere woorden, wij zijn aangekomen in Pentolina voor een paar rustige dagen en een heel klein beetje fietsen, want dat is ook heel erg leuk hier. Zondag gaat de pret beginnen en gaan we de passen over, trotseren we de regen en de hitte, denderen we met een noodvaart de bergen af over smalle en slecht onderhouden weggetjes, roetsjen we langs ravijnen en sparen we onze remblokjes….ploeteren we met een slakken gangentje naar boven langs bekende- en onbekende kuitenbijters. Lopen we met de WC rol onder de armen naar de plee, afwachten of er warm water uit de douche komt en slapen in een tentje…. Joeppie……nog een paar daagjes en het gaat beginnen!!!!.

Maar ja,….wij hebben hier zelf voor gekozen! Kankerpatiëntjes hebben niets te kiezen, de weg die zij moeten ondergaan is heel erg lang en soms uitzichtloos. Toch houden ze moed! Waarom? Omdat er mensen zijn die voor ze strijden, mensen zoals ons en mensen zoals jullie!!! Niet iedereen kan en wil een berg op fietsen, maar iedereen kan zijn steentje bijdragen in de strijd tegen deze ziekte. https://www.girodikika.nl/friends4kika

Het trainen is best wel goed gegaan, de aanpak ten opzichte van voorgaande jaren was ook heel anders. Waar ik voorheen altijd maar zo hard mogelijk ging heb ik deze keer heel veel rustig aan gedaan. Oké, er waren natuurlijk wel de nodige ongemakken, pijntjes en kleine blessures maar niet zoals voorgaande jaren (toen lag ik bijna helemaal in de kreukels). En het resultaat……ik ga nu net zo hard en net zo makkelijk (of moeilijk) de bergjes op. En nu dus een weekje bij het zwembad, lekker eten en een beetje drinken en veel luieren….maar dat schijnt ook trainen te zijn heb ik ergens gelezen. Alleen dat glas wijn ben ik in dat boek nergens tegengekomen!!! Al met al we hebben er erg veel zin in en zijn we best wel gespannen. Het grootste probleem zal straks de hitte gaan worden, dus dat zal de komende zes dagen wel een dingetje gaan worden. Maar mijn supporters Susan en Jolanda gaan wel regelen dat er genoeg vocht (en geen alcohol) naar binnen komt. Inmiddels staat dit jaar de kilometerteller op 9.992 kilometer, mijn baas noemt me tegenwoordig “ouwe kilometervreter”. De spiertjes zijn op spanning de supporters hebben genoeg proteïne repen en eiwitshakes in de auto, de fiets loopt gesmeerd en het belangrijkste van alles…..er is al bijna € 485.000,00 opgehaald. Kortom we hebben er zin in!!!

Zonder spierkracht kom je niet boven, maar met alle steun en donaties die wij hebben ontvangen van jullie maakt dat het ons adrenaline geeft om door te gaan en als het nodig is af te zien.
Wat stelt het beklimmen van een paar bergen voor ten opzichte van alle behandelingen die kankerpatiëntjes moeten ondergaan. De pijn die zij en hun dierbaren lijden, het moeten toezien hoe iemand zijn leven verwoest wordt enerzijds, maar anderzijds de moed die ze hebben om te strijden, omdat er acties zijn zoals Giro di Kika waarbij mensen tot het uiterste gaan om geld op te halen, waarmee onderzoek wordt gedaan die uitzicht kunnen bieden op een leven met kanker. Helaas is er niet voor iedereen op tijd een effectieve behandeling mogelijk maar het uitzicht op een leven met kanker maakt ze strijdbaar.

Met elkaar kunnen we het verschil maken. Wij gaan die bergen op en er overheen en jullie kunnen ons nog steeds steunen door te sponseren via: https://www.girodikika.nl/dirk-metselaar
Jullie weten, we hebben geen streefbedrag maar een mooi rond bedrag rekent wel een stuk makkelijker onderweg op mijn fietssie.

De organisatie is ook aan het pakken…zij starten morgen met het bestickeren van de koerswagen, het sorteren van alle goederen die mee gaan naar Italië op dag niveau. Woensdag de vrachtwagens laden zodat deze donderdagmorgen vroeg naar Italië kunnen gaan rijden.
Toscane "here we come". Konvooi tocht van vier grote vrachtwagen, 3 opleggers en een combinatie. Gelukkig was onze paklijst wat korter, 2 trollies en een sporttas en een krat met voedingssupplementen.

Samen één doel, één strijd!
Ciao,
Jolanda en Koos
Susan en Dirk

21-06-2018

€ 5.500,00 / 5.000,00

Sponsor

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen