Dirk Metselaar

Deelnemer

Friends4Kika

Iedereen weet dat kanker een onbarmhartige ziekte is en bijna iedereen heeft wel iemand in zijn directe omgeving die lijdt of heeft geleden aan kanker. Bij volwassenen is het al verschrikkelijk, maar zeker nog meer wanneer je als kind wordt getroffen door deze genadeloze ziekte, het is dan des te aangrijpender. Wanneer je deze kinderen ziet met slangetjes in hun kleine lijfjes, hun kale koppies en uitgemergelde lichaampjes, dan krimp je hart ineen.

Het lijkt me zo frustrerend, zeker ook voor een ouder van een kankerpatiëntje, om te zien hoe het lijden en de aftakeling begint na de diagnose kanker. Niet alleen door de ziekte zelf maar ook door de behandelingen, want ook de chemo, de bestralingen en de operaties zijn een aanslag op het lichaam en geest die zijn weerga niet ken.

En dan denk je dit moet toch anders kunnen, efficiënter, humaner en doeltreffender maar ja schijnbaar kan dit nog niet. En zolang de beste hulp, de beste medicijnen, de beste artsen en de beste behandelingen er nog niet zijn is er geld nodig. Heel veel geld voor onderzoek en ontwikkeling van behandelmethoden en goede medicijnen en daarom doe ik mee aan Giro di Kika 2018.

Maar ook doe ik aan Giro di Kika mee om iedereen die aan deze verschrikkelijke ziekte lijdt te laten weten dat ze niet alleen staan in deze keiharde strijd.

“Een nederlaag is vaak een tijdelijke toestand. Pas door op te geven wordt hij permanent”

€ 848,00 / 2.500,00

Sponsor