Ans de Jeu

Deelnemer

Team Ans de Jeu

Gezondheid is zó ontzettend belangrijk, daar word ik iedere dag wéér opnieuw mee geconfronteerd. Steeds weer ben ik me er van bewust hoe gelukkig ik ben zonder pijn, zonder ziekte en mét 3 gezonde kinderen. De afgelopen 2 jaar ben ik als vrijwillig sportmasseur met Giro di KiKa mee geweest en heb ik van dicht bij meegemaakt hoe het ook anders kan zijn. Jonge, sportieve kinderen die ineens geconfronteerd worden met een van de vele vormen van kinderkanker. Kinderen die ernstig ziek zijn, maar het positieve uit het leven halen, samen met hun ouders, broertjes en zusjes. Mijn respect voor deze kinderen en de gezinnen is onbeschrijfelijk. Uit respect voor hen en de vele kinderen die met deze ziekte te maken hebben of krijgen wil ik dit jaar mee fietsen met Giro di KiKa. Voor hen wil ik geld inzamelen, om samen met KiKa het doel te bereiken: het vergroten van de genezingskans naar 95%!!
Ikigai - een levensdoel

Aftellen......en inpakken

En nu komt het ineens héél dichtbij!! Afgelopen week de laatste trainingskilometers gereden. Woensdag op de Utrechtse Heuvelrug een mooie tocht en nog lekker wat klimmetjes meegepakt. Samen met Evert Boshuis van Rijwielpaleis Bilthoven en zijn vrouw Bea. Na afloop een inspirerende lunch met Evert en René (distributeur in Europa van Newton Triathlon Running Shoes). Tijdens het fietsen ontdekte Evert nog wat kleine oneffenheden in mijn fiets. Het schakelen ging niet helemaal soepel, de afstand van mijn stuur/remmen (voor het diep zitten) mocht korter en een nieuw buitenband achter was geen overbodige luxe. Handig zo'n mecanicien!!

Zaterdag lekker met de club mee. Een tochtje Bloemendaal, waar wederom het 'Kopje" niet mocht ontbreken. Terug via de duinen lekker in D1 gereden. Zondag toch ook nog even mee met de C-selectie, die hadden Schoonhoven op het programma staan. Op tijd weg, zodat het op al die prachtige weggetjes nog heerlijk rustig was. Lekker achteraan gehangen, om me heen gekeken en op mijn techniek gelet. Genieten!

Dat was toch weer 275 km deze week. Brengt het totaal aantal trainingskilometers op 4100 km en 12.741 hoogtemeters. Daar komen volgende week tijdens Giro di KiKa 1000 km en 16.000 hoogtemeters bij!!

Gisteren bij Martien Witsenburg langs geweest. Witsenburg Natural Products is producent van biologische voedingsproducten. Hij sponsort mij met Kokoswater, Perfect Balance en Megaflax Proactive! Kokoswater zit vol met vitamines en mineralen en heeft een hoge voedingswaarde. Verder is kokoswater een isotone drank. Daarom kan kokoswater het lichaam snel hydrateren (van water voorzien) in geval van verlies van vocht of uitdroging. Om deze reden is kokoswater een natuurlijke sportdrank. Ideaal dus!!
Ook heeft hij een biologische olieblend ontwikkeld, die omega-3 bevat en rijk is aan meervoudig onverzadigde vetzuren, de Perfect Balance!
Als laatste de Megaflax Proactive, een smakelijke superfood, een mooie toevoeging voor duursporters. Lekker in yoghurt en vruchtensap. Ik voel me TOPfit!

Verder heb ik ongezoete appelsap, chocomel en amandelmelk ingeslagen. De appelsap voor tussendoor, chocomel voor herstel en amandelmelk voor mijn eiwitshake iedere dag na binnenkomst. Op de markt de ongezwavelde abrikozen, dadels, vijgen, pruimen, gedroogde mango, muesli en noten gescoord. Ik wil zoveel mogelijk voedingsstoffen uit natuurlijke producten halen.
Bij bakkerij 't Stoepje heb ik 4 ongebakken TEFF broden gekregen. Wat is dat?? TEFF is een bijzonder oergraan en komt oorspronkelijk uit Afrika, Ethiopiërs verbouwen al duizenden jaren TEFF, maar in 2001 is het heerlijke graan naar Nederland gehaald.

De populariteit van TEFF neemt de laatste tijd enorm toe, want het bevat niet alleen veel mineralen, zoals ijzer en magnesium, maar ook veel antioxidanten en geeft deze ook makkelijk af aan ons lichaam. Daarnaast bevat TEFF alle acht de essentiële aminozuren die ons lichaam zelf niet aanmaakt. TEFF is daarnaast uitermate geschikt voor mensen met glutenintolerantie, een onwijs voordeel!

TEFF heeft als eigenschap dat energie geleidelijk vrijkomt voor meerdere uren en gedeeltelijk als vezels eindigen in de dikke darm. Daarnaast draagt het bij tot gewichtsverlies bij volgen van een energiebeperkt dieet en een minder snelle stijging van de bloedsuikerspiegel na het eten.
Ik ben benieuwd!!

Vandaag nog werken bij Braazo Samen in Zorg. Daar nog wat kleine zaken regelen, zodat ik met een gerust hart 3 weken weg kan. Nog 5 massages te gaan en 1 zelf ondergaan! Morgen een doe-de-laatste-dingen-dag! De statiegeldboxen en KiKa boxen ophalen, geld tellen en storten! Eens kijken waar de teller dan op uit komt, ik ben benieuwd!

Om mij volgende week te kunnen volgen, zijn er verschillende mogelijkheden.
- de Giro di KiKa app (download via the App store of Google Play)
- WhatsApp Giro di KiKa updates voor Thuisblijvers (sla nummer 06 13 24 45 99 op in je telefoon, stuur via WhatsApp: GIRO17 START)
- mijn facebookpagina
- mijn blog

Dagelijks maakt Cut to Black een dagfilm, erg leuk! Zelf zal ik mijn blog bijwerken en foto's op mijn Facebook plaatsen. Ik ben er klaar voor!! Heb er ontzettend veel zin in!! Ga er vooral van genieten samen met Leander en Emmy, mijn begeleiders en alle anderen!!

20-06-2017

€ 19.900,90 / 20.000,00

Sponsor