Ans de Jeu

Deelnemer

Team Ans de Jeu

Gezondheid is zó ontzettend belangrijk, daar word ik iedere dag wéér opnieuw mee geconfronteerd. Steeds weer ben ik me er van bewust hoe gelukkig ik ben zonder pijn, zonder ziekte en mét 3 gezonde kinderen. De afgelopen 2 jaar ben ik als vrijwillig sportmasseur met Giro di KiKa mee geweest en heb ik van dicht bij meegemaakt hoe het ook anders kan zijn. Jonge, sportieve kinderen die ineens geconfronteerd worden met een van de vele vormen van kinderkanker. Kinderen die ernstig ziek zijn, maar het positieve uit het leven halen, samen met hun ouders, broertjes en zusjes. Mijn respect voor deze kinderen en de gezinnen is onbeschrijfelijk. Uit respect voor hen en de vele kinderen die met deze ziekte te maken hebben of krijgen wil ik dit jaar mee fietsen met Giro di KiKa. Voor hen wil ik geld inzamelen, om samen met KiKa het doel te bereiken: het vergroten van de genezingskans naar 95%!!
Ikigai - een levensdoel

Yellow-sunny day

Wat lekker wakker worden, wetende dat het vandaag mooi weer wordt en ik tot 14.00 uur heb voor een fietstocht! Het plan is eerst richting de Jumbo in Aalsmeer, waar sinds 2 weken een statiegeldbonnenbox staat. Ik ben zeer benieuwd wat er deze 1e keer in zit Ik weet uit ervaring van de Jumbo Nieuw Vennep en de Plus Roelofarendsveen dat de 1e keer het minste is, daarna wordt het alleen maar meer!

Om 08.30 zit ik op mijn vertrouwde Storck in m'n frisse Poldertenue. De allerbeste mecanicien die ik ken heeft mijn fiets onderhanden genomen. Nieuwe (nou eigenlijk oude) wielen, van m'n zoon, nieuwe ketting, remblokjes, rembekabeling, oranje stuurlint en een nieuwe cassette! Ik wilde er toch graag nog 1 tandje bij voor in de bergen.
Heerlijk, m'n Storckie rijdt weer als een zonnetje! Alleen het schakelen al...bijna vanzelf. En die wielen (eindelijk zonder dat enorme slag in mijn achterwiel) het lijkt wel alsof het vanzelf gaat.

Ik heb op mijn Mio een route gezet om eens te testen. Nou dat heb ik geweten. Ik heb in Aalsmeer 3 rondjes gereden en kwam steeds weer bij de Jumbo uit! Echt iets voor mij. Vervolgens kwam ik in Kudelstaart uit i.p.v. het Amsterdamse bos waar ik richting Ouderkerk aan de Amstel wilde gaan.Toen heb ik de moed maar opgegeven en ben lekker op mijn gevoel gaan rijden. Een prachtige route, langs de Amstel, de Waver, Vinkeveense Plassen, de Kromme Meije, het Aarkanaal en de Ringvaart. Een kleine 110 km weggetrapt. Als beloning een zoute haring met ui en zuur bij de viskraam!

Thuis nog even herstellen met een bouillion en kwark met appel, honing en kaneel. Ik kan er weer tegen.
3 massages to g0!

17-05-2017

€ 16.926,05 / 20.000,00

Sponsor